Företag i föreningen

Här hittar du företagen som äger och driver GoTech. 

Andritz AB i Växjö ingår i den internationella Andritzkoncernen med över 24.000 anställda och en omsättning på 6.000 MEUR. De levererar maskiner och processer till bl.a. vattenkraftverk, massa- och pappersindustrin och stålverk. Andritz står för heltäckande lösningar och högspecialiserad expertkunskap. Med ca 60 personer är Växjöenheten ett produkthem som utvecklar och projekterar anläggningar med världsledande teknik för torkning av pappersmassa. Detta har de gjort sedan 1920-talet.

Balco AB hittar du på norra industriomrdådet i Växjö. De har 300 anställda och omsätter cirka 850 mijoner. Företaget är marknadsledande inom branschen där de utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem. Balcos balkongsystem efterfrågas inte bara i Sverige utan de har hela Europa som arbetsfält.

Getinge Disinfection AB erbjuder lösningar som begränsar uppkomst och spridning av bakterier och virus. Deras disk- och spoldesinfektorer används på operations- och vårdavdelningar, sterilcentraler, läkar- och tandläkarmottagningar samt inom äldrevården och läkemedelsindustrin över hela världen. I Växjö är de cirka 150 anställda.

Hydroware AB är ett utvecklingsföretag specialiserat på styr- och drivteknik för hydrauliska hissar. Hydroware's medarbetare har tillsammans unika kunskaper och lång erfarenhet inom området hydraulhissar. Hydroware levererar robusta hissar med fokus på hållbarhet och cirkulär ekonomi. Företaget har idag cirka 100 medarbetare i Alvesta, och finns även med egna bolag i Tyskland, Italien, England och USA.

IV Produkt är ett privatägt företag i småländska Växjö med 330 anställda. Företaget har sedan 1969 specialiserat sig på att utveckla och tillverka innovativa och energieffektiva lösningar för luftbehandling. IV Produkt är marknadsledande på luftbehandlingsaggregat och har branschens högsta utvecklingstakt. Genom högt ställda krav på energieffektivitet sparar de energi och värnar om jordens resurser.

Micropower Group är en svenskägd koncern som består av nio företag med verksamhet i Europa, USA och Asien. Våra olika företag utvecklar, producerar och säljer ett komplett utbud av unika lösningar för optimerad laddning av batterier och strömförsörjning.

Rottne Industri AB är en av de ledande tillverkarna av skotare och skördare för modernt skogsbruk. Företaget har ca 235 anställda varav 155 arbetar vid huvudfabriken i Rottne. På anläggningen i Rottne arbetar man huvudsakligen med produktutveckling, tillverkning och slutmontering. Rottne levererar maskiner internationellt, bland annat till Nordamerika och Ryssland.

Gnutti Carlo Sweden AB utvecklar och tillverkar komplexa precisionskomponenter och delsystem för motor och kraftöverföring till den globala kommersiella fordonsindustrin. Företaget ingår i den Italienska koncernen Gnutti Carlo S.p.A. Det svenska bolaget omsätter ca 1000 MSEK och har ca 500  medarbetare. I Sverige finns fabriker i Alvesta och Kungsör samt R&D i Göteborg. Fabriken i Alvesta har ca 250 medarbetare och är specialiserade på skärande bearbetning, härdning och hårdbearbetning. Kunder är framförallt tillverkare av lastbilar både i Sverige och internationellt. 

   

W-Tools AB är en av de ledande tillverkarna för formverktyg till plastindustrin. Man levererar till olika plastföretag produkter som kräver stor teknisk precision, främst inom segmenten förpackningar, medicinteknik, fordon och elektronikdetaljer.

Wexiödisk AB utvecklar och producerar diskmaskiner för professionellt bruk. Wexiödisk startades 1972 och har i dag cirka 170 anställda. Du finner deras anläggning i Växjö på norra industriområdet. Wexiödisk levererar sina produkter både nationellt och internationellt.

Willo AB i Öjaby har gjort sig kända som ett av de ledande företagen inom skärande bearbetning. De säger att inga detaljer är för svåra eller för små och de gillar att få en riktig utmaning av sina kunder. Företaget grundades 1956 och har i dag cirka 90 anställda.

Volvo Construction Equipment AB är ett av åtta affärsområden inom Volvokoncernen. På Volvo Construction Equipment i Braås arbetar drygt 650 personer med att tillverka dumprar och med att utveckla och marknadsföra dumprar och hjullastare.

        

Växjöfabriken Produktions AB arbetar med att tillverka gjutgodskomponenter för svensk exportindustri. Du finner dem på norra industriområdet. Företaget har funnits i mer än 50 år, har cirka 30 anställda och är svenskägda.