GoTech-året är en utbildning på gymnasienivå för vuxna som drivs tillsammans med Växjölöftets vuxenutbildning, Växjö kommun. 

Utbildningen är en intensivutbildning på 40 veckor där teori varvas med praktik. Under utbildningen väljer man en av två inriktningar, antingen CNC eller svets. Utbildningen inkluderar ca 3 månaders praktik på något av GoTechs medlemsföretag

”GoTech-året är en utmärkt inträdesbiljett till bra karriärer inom kvalificerade teknikföretag. Riktigt bra upplägg att på ett år kunna lära sig så mycket om praktiskt industriarbete", menar Bengt Swanström, ägare till Willo AB som de senaste åren anställt 7 personer från GoTech-året. 

Utbildningen baseras på gymnasiekurser och tillhör därför det man kallar Yrkesvux. Kommunen finansierar utbildningen men eleverna får själva finansiera sitt uppehälle, till exempel genom CSN-lån eller sparade pengar. Detta är alltså inte en av Arbetsförmedlingens åtgärder.

Vid slutet av utbildningen får eleverna som fullföljt möjlighet att ta svetscertifikat eller grönt kort CNC, beroende på vald inriktning.

Ansökan
För att få en av platserna måste man aktivt söka utbildningen, därefter kommer vi att kalla till intervju. Allt för att säkerställa att det är intresserade individer som vi antar. De kriterier vi har satt upp på dem som vi antar är:

  • Godkänt i svenska och matte från grundskolan eller motsvarande kunskaper
  • Intresserad av IT
  • Ha intresse av industrin och vara motiverad

Det vi förväntar oss av deltagarna är:

  • Hög närvaro
  • På ett intresserat sätt tillgodogöra sig utbildningen
  • Ha som ambition att slutföra utbildningen, t.ex. inte avsluta utbildningen för att man blir erbjuden ett tillfälligt jobb

Ansök till utbildningen här!

Utbildningen är öppen att söka för alla. Det finns alltså ingen åldersgräns eller annan begränsning. 

Nästa kursstart är den 21 augusti, det går fortfarande att söka till utbildningen. Lämna in din ansökan snarast!

 

Har du frågor om utbildningsinnehållet går det bra att kontakta Kungsmadskolan på 0470-418 33, har du frågor som rör studievägledning kontaktar du Växjölöftets vuxenutbildning, Växjö kommun 0470-410 00

Av de som gått GoTech-året har majoriteten arbete i dag.