2019-06-25

Fogmaker International AB är med och utvecklar framtidens teknikutbildningar

Fogmaker International AB väljer från juni 2019 att gå med i föreningen GoTech. GoTech jobbar för att öka intresset för en yrkeskarriär inom teknikindustrin och drivs av 14 teknikföretag. Föreningens medlemmar finns idag i Växjö och Alvesta, men fler företag inom Kronobergs län är på väg att ansluta sig.

”Vi har sedan 2008 arbetat med att väcka intresset för teknik hos barn och ungdomar, under dessa år kan vi se en positiv utveckling i antalet ansökningar till våra gymnasieprogram inom teknik. Teknikföretagen behöver öppna upp sina verksamheter och visa hur en modern, högteknologisk industri ser ut idag för att locka framtidens arbetskraft”, säger Maja Karlberg Verksamhetsansvarig GoTech.

Framtida kompetensförsörjning är avgörande för industrins fortsatta utveckling
Axel Carlsson, Operations Manager Fogmaker International förklarar företagets engagemang med följande:

”Fogmaker är ett av Växjös snabbt växande industriföretag som på både kort och lång sikt behöver kompetent och driven personal. För oss är det då en självklarhet att ansluta oss till GoTech och på så sätt hjälpa Växjö och Kronobergs län utveckla den utbildning som näringslivet behöver. Den produktionstekniska utvecklingen med framför allt mer automatisering gör att kravet på nyutbildad personal blir allt högre. Fogmakers produkter är marknadsledande i prestanda och för att behålla den positionen krävs en kontinuerlig och hög takt i produktutvecklingen”.

Större matchning mellan utbildningsutbud och näringslivets behov
Föreningen GoTech har funnits i elva år och den ständiga utvecklingen blir naturlig.

”Vi har hittat ett koncept där vi samarbetar mellan näringsliv och utbildningsanordnare som fungerar både i hänseende till att utveckla teknikutbildningarna så att de bättre matchar de behov som finns i näringslivet samtidigt som vi kan locka fler till teknikområdet. I år har vi exempelvis högt söktryck till Industritekniska programmet. Sedan augusti 2018 driver vi dessutom Epic – Innovation & Technology Center i nära samarbete med Växjö kommun och Linnéuniversitetet, vilket bidrar till att vi kan erbjuda riktigt bra teknikutbildningar för både gymnasieskolan, universitetet och för näringslivet”, Maja Karlberg verksamhetsansvarig GoTech & Epic – Innovation & Technology Center

 

För mer information kontakta:
Maja Karlberg, GoTech 0737-28 2323 maja.karlberg@gotech.se
Axel Carlsson, Fogmaker International, 0722-499 044, axel.carlsson@fogmaker.com

 

Om Fogmaker International AB
Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför släcksystem för motorrum med vattendimma under högtryck sedan 1995. Vårt släcksystem har en unik släckprestanda då det både kyler och kväver branden, samtidigt som skumtillsatsen effektivt förhindrar åter antändning. Fogmaker är marknadsledande för släcksystem i bussar i Europa, Mellanöstern och Australien, med totalt 173 000 installationer i mer än 50 länder sedan 1995. Fogmaker system finns även installerat i skogsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.