GoTech-året

GoTech-året är en intensivutbildning på 40 veckor där teori varvas med praktik. Under utbildningen väljer man en av två inriktningar, antingen CNC eller svets. Utbildningen inkluderar ca 3 månaders praktik på något av GoTechs medlemsföretag.

Intensivutbildning inom industri

GoTech-året är en utbildning på gymnasienivå för vuxna som drivs tillsammans med Växjölöftets vuxenutbildning, Växjö kommun. Utbildningen baseras på gymnasiekurser och tillhör därför det man kallar Yrkesvux. Kommunen finansierar utbildningen men eleverna får själva finansiera sitt uppehälle, till exempel genom CSN-lån eller sparade pengar.

Jobben väntar på dig

GoTech-året tar dig snabbt ut i jobb inom den växande teknikindustrin, oavsett om du vill arbeta inom maskinbearbetning (CNC) eller svets. Under praktikperioden, hos något av GoTechs medlemsföretag har du dessutom möjlighet att skapa en relation till din potentiella arbetsgivare.

”GoTech-året är en utmärkt inträdesbiljett till bra karriärer inom kvalificerade teknikföretag. Riktigt bra upplägg att på ett år kunna lära sig så mycket om praktiskt industriarbete”, menar Bengt Swanström, ägare till Willo AB som de senaste åren anställt 7 personer från GoTech-året.

Vid slutet av utbildningen får eleverna som fullföljt möjlighet att ta svetscertifikat eller grönt kort CNC, beroende på vald inriktning.

Ansökan

För att bli antagen till en av platserna måste man aktivt söka utbildningen via Växjölöftets vuxenutbildning, därefter kallar vi de sökande till intervju. Allt för att säkerställa att det är intresserade individer som vi antar. De kriterier vi har satt upp på dem som vi antar är:

  • Godkänt i svenska och matte från grundskolan eller motsvarande kunskaper
  • Intresserad av IT
  • Ha intresse av industrin och vara motiverad

Vill du veta mer?

Har du frågor om utbildningsinnehållet går det bra att kontakta Kungsmadskolan på 0470-418 33, har du frågor som rör studievägledning kontaktar du Växjölöftets vuxenutbildning, Växjö kommun 0470-410 00.

Projektledare