Medlemsföretag

Nedan finner du medlemsföretagen som äger och driver GoTech. Det är dessa företag som beslutar om vilka frågor och aktiviteter föreningen ska fokusera på. Varje företag har en ledamot i GoTechs styrelse.

Andritz

Andritz AB i Växjö ingår i den internationella Andritzkoncernen med närmare 30.000 anställda och en omsättning på 6.000 MEUR. De levererar maskiner och processer till bl.a. vattenkraftverk, massa- och pappersindustrin och stålverk. Andritz står för heltäckande lösningar och högspecialiserad expertkunskap. Med ca 60 personer är Växjöenheten ett produkthem som utvecklar och projekterar anläggningar med världsledande teknik för torkning av pappersmassa runtomkring i världen.

andritz.com

Balco

Balco AB hittar du på norra industriomrdådet i Växjö. De har 300 anställda och omsätter cirka 850 mijoner. Företaget är marknadsledande inom branschen där de utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem. Balcos balkongsystem efterfrågas inte bara i Sverige utan de har hela Europa som arbetsfält.

balco.se

Fogmaker International

Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför släcksystem för motorrum med vattendimma under högtryck sedan 1995. Deras släcksystem har en unik släckprestanda då det både kyler och kväver branden, samtidigt som skumtillsatsen effektivt förhindrar återantändning. Fogmaker är marknadsledande för släcksystem i bussar i Europa, Mellanöstern och Australien, med totalt 173 000 installationer i mer än 50 länder sedan 1995. Fogmaker system finns även installerat i skogsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

fogmaker.com

Getinge

Getinge Disinfection AB erbjuder lösningar som begränsar uppkomst och spridning av bakterier och virus. Deras disk- och spoldesinfektorer används på operations- och vårdavdelningar, sterilcentraler, läkar- och tandläkarmottagningar samt inom äldrevården och läkemedelsindustrin över hela världen. I Växjö är de cirka 150 anställda.

getinge.com

Gnutti Carlo

Gnutti Carlo Sweden AB utvecklar och tillverkar komplexa precisionskomponenter och delsystem för motor och kraftöverföring till den globala kommersiella fordonsindustrin. Företaget ingår i den Italienska koncernen Gnutti Carlo S.p.A. Det svenska bolaget omsätter ca 1000 MSEK och har ca 500 medarbetare. I Sverige finns fabriker i Alvesta och Kungsör samt R&D i Göteborg. Fabriken i Alvesta har ca 250 medarbetare och är specialiserade på skärande bearbetning, härdning och hårdbearbetning av komponenter till dieselinsprutning och ventilmekanismer med höga krav och hög precision. Kunder är framförallt tillverkare av lastbilar både i Sverige och internationellt.

gnutticarlo.com

Hydroware

Hydroware AB är ett utvecklingsföretag specialiserat på styr- och drivteknik för hydrauliska hissar. Hydroware's medarbetare har tillsammans unika kunskaper och lång erfarenhet inom området hydraulhissar. Hydroware levererar robusta hissar med fokus på hållbarhet och cirkulär ekonomi. Företaget har idag cirka 100 medarbetare i Alvesta, och finns även med egna bolag i Tyskland, Italien, England och USA.

hydroware.se

IV Produkt

IV Produkt är ett privatägt företag i småländska Växjö med 330 anställda. Företaget har sedan 1969 specialiserat sig på att utveckla och tillverka innovativa och energieffektiva lösningar för luftbehandling. IV Produkt är marknadsledande på luftbehandlingsaggregat och har branschens högsta utvecklingstakt. Genom högt ställda krav på energieffektivitet sparar de energi och värnar om jordens resurser.

ivprodukt.se

Micropower

Micropower Group är en privatägd koncern inom batteri- och laddningssektorn som består av nio företag med global verksamhet. Micropower grundades 1984 och har sedan starten präglats av småländskt entreprenörskap, hög kvalitetsmedvetenhet och starkt kundfokus. Företaget utvecklar, producerar och säljer ett komplett utbud av unika lösningar för optimerad laddning av batterier och strömförsörjning samt modulära litiumjonbatterier. Moderbolaget Micropower Group ligger i Växjö där även majoriteten av koncernens anställda har sin bas.

micropower-group.com

Rottne Industri AB

Rottne Industri AB är en av de ledande tillverkarna av skotare och skördare för modernt skogsbruk. Företaget har cirka 250 anställda varav 155 arbetar vid huvudfabriken i Rottne. På anläggningen i Rottne arbetar man huvudsakligen med produktutveckling, tillverkning och slutmontering. Rottne levererar maskiner internationellt, bland annat till Nordamerika och Ryssland.

rottne.com

W-tools

W-Tools AB är en av de ledande tillverkarna för formverktyg till plastindustrin. Man levererar till olika plastföretag produkter som kräver stor teknisk precision, främst inom segmenten förpackningar, medicinteknik, fordon och elektronikdetaljer.

wtools.se

Wexiödisk

Wexiödisk är den ledande tillverkaren av professionella diskmaskiner i Skandinavien. De tillverkar och säljer diskmaskiner för bl.a skolor, restauranger, sjukhuskök och flygplatser. De är kända för våra svenska kvalitetsprodukter och försäljningen sker, både i Sverige och internationellt, genom återförsäljare. 65% av företagets maskiner exporteras. Att varje installation ska vara en bra referens är deras motto och de lägger mycket kraft och energi på att konstruera och tillverka så vattensnåla och miljövänliga diskmaskiner som är möjligt utan att för den del kompromissa om diskresultatet. All tillverkning sker i Växjö, de är idag 180 anställda och omsätter ca 380 miljoner. Wexiödisk ingår i italienska AliGroup.

wexiodisk.com

Willo

Willo AB i Öjaby har gjort sig kända som ett av de ledande företagen inom skärande bearbetning. De säger att inga detaljer är för svåra eller för små och de gillar att få en riktig utmaning av sina kunder. Företaget grundades 1956 och har i dag cirka 90 anställda.

willo.se

Volvo CE

På Volvo Construction Equipment i Braås arbetar 950 personer med att tillverka dumprar från plåt till komplett maskin. Här finns också globala funktioner för att utveckla och marknadsföra dumprar och hjullastare. Välkommen till Volvo CE i Braås – Building Tomorrow.

volvoce.com

Växjöfabriken

Växjöfabriken Produktions AB arbetar med att tillverka smides- och gjutgodskomponenter för svensk exportindustri. Du finner dem på norra industriområdet. Företaget har funnits i mer än 50 år, har cirka 30 anställda och är svenskägda.

vaxjofabriken.se

Vi välkomnar nya medlemmar!

Är ditt företag också intresserade av att ingå i GoTech och ta ett gemensamt ansvar för framtida kompetensförsörjning inom teknikyrken? Som medlemsföretag får ni bland annat chansen att vara med och påverka utbildningsinnehåll, tillgång till ett nätverk av teknikföretag, vara en aktiv part i föreningens aktiviteter, ta emot studiebesök/praktikanter, tillgång till Epic – Innovation & Technology Center och mycket mer. Tillsammans skapar vi ett teknikintresse hos fler!

Verksamhetsansvarig

Maja Karlberg

073-728 23 23

maja.karlberg@gotech.se