Science City

Science City är ett event med fokus på teknik och naturvetenskap. Under Science City ställer branschledande teknik- och industriföretag ut från regionen och bjuder på en mängd olika prova-på aktiviteter. Science City hålls på Växjö Konserthus och den senaste upplagan genomfördes den 16 september. Håll utkik på denna sida gällande nästa års upplaga av Science City!

Program den 16 septemeber

KRISTINA NILSSON-SALEN

RYMDFÖRESTÄLLNINGEN ”GRAVITATION-NEJ TACK!”
Se föreställningen klockan 10.15, 11.15, 13.15 eller 14.15 i Kristina Nilsson-salen.

KARL BIRGER BLOMDAHL-SALEN

”SMARTA ROBOTAR FÖR INDUSTRI OCH SAMHÄLLE”
Gunnar Bolmsjö, professor vid Linnéuniversitetet ger föreläsningen ”smarta robotar för industri och samhälle” klockan 15.00 i Karl Birger  Blomdahl-salen.

FOALJÉN

IV PRODUKT
Ett bättre inomhusklimat med IV Produkt
Besök vår monter för att se hur ett miljö- och energieffektivt luftbehandlingsaggregat fungerar. Prova samtidigt på att kasta in en boll i luftströmmarna ovanför vårt aggregat och se om du får bollen att sväva. Titta på modeller i CAD program och prova lyckan på lyckorotorn.

ALUTRADE
Välkommen in till oss och böj, vrid och känn på olika aluminiumprofiler och lär dig om varför materialet beter sig som det gör. Lär dig hur en aluminiumprofil tas fram och testa din pricksäkerhet med vår aluminiumklubba. Det blir även tävling och popcorn!

KREATIVUM
Här kan du testa på olika slags programmeringsverktyg som mBot, Blue-Bot och Sphero bollar. Du har även chansen att träna din hjärna och förmåga att lösa problem med våra Knep och knåp-uppgifter. Utmana dig själv eller en vän!

ANDRITZ
Välkommen till vår monter för att experimentera med luft!

WEXIÖDISK AB
Välkommen att se hur en diskmaskin fungerar!

WILLO AB
Kom och kika på våra små, komplexa detaljer i mikroskop samt prova på att svarva själv!

VÄXJÖ KOMMUN & VÄXJÖ ENERGI
Teknik, naturvetenskap och fjärrvärme i Europas grönaste stad
Här lär du dig mer om Växjö kommuns hållbarhetsarbete och tävlar om biobiljetter. Om du vill kan du även ta reda på hur fjärrvärme produceras genom att göra ett virtuellt studiebesök på Sandviksverket med VR-glasögon.

HOLTAB AB
Lek med spänning! Kan du pussla ihop rätt delar och få staden att lysa? Kom till Holtabs monter och testa på att vara elektriker.

LINNÉUNIVERSITETET
I vår monter får du testa på olika spännande experiment samtidigt som du får möjlighet att möta studenter. Testa även på att utmana sig själv med kluriga utmaningar tillsammans med Mattefredag.

MICROPOWER GROUP
Välkommen att testa vårt IoT-system. Vi har uppkopplade batteriladdare som ni får felsöka, konfigurera och övervaka med hjälp av vårt IoT-system ”GET”.

PROFILGRUPPEN EXTRUSIONS AB
Strängpressning genom kaksprits
I vanliga fall används aluminium, idag kör vi med kakdeg. Testa och se vilka kakor som du kan tillverka.

COMBITECH
Testa på att köra truck med simulator
När man kör truck är det viktigt att ta hänsyn till flera aspekter. Exempelvis omgivningen, lasten, truckens egenskaper och inte minst säkerheten. Välkommen till oss för att testa!

FOGMAKER INTERNATIONAL AB
Missa inte vår effektfulla live demo där vi släcker en fullt utvecklad brand med vattendimma under högtryck – från 900 grader till 130 grader på 10 sekunder. Vår live demo hittar du utomhus men kom gärna även förbi vår monter och säg hej! Varmt välkomna!

MAKERTOUR – MOT NYA HÖJDER
Utmana din kreativitet och experimentera med Maker tour – Mot nya höjder.

VIDA AB
I Vidas monter får du uppleva svensk skog. Lär dig mer om skogens möjligheter och dess kraft för att lösa framtidens klimatutmaningar.

TEKNIKUM
Välkommen till oss för kluriga experiment och aktiviteter med Teknikums teknikprogram.

KUNGSMADSKOLAN
Testa på att svetsa med svetssimulator tillsammans med det industritekniska programmet.

WASASKOLAN TINGSRYD
Hos oss får du bland annat testa på programmering av robotar och se hur en 3D-skrivare fungerar! Du har även chans att delta i en tävling, välkommen!

ATELJÉN

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT
Volvo CE är branschledande, inte minst inom hållbarhet och innovation. Hos oss får du träffa våra dedikerade medarbetare och testa på olika aktiviteter. Exempelvis har du möjlighet att utmana dig själv eller en vän i vår simulator, välkommen!

Glöm inte! Gå in och gilla Science City på Facebook för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Vill du veta mer?

Har du som besökare frågor om evenemanget eller arbetar som lärare och vill besöka Science City tillsammans med din skolklass? Välkommen att kontakta oss.

Projektledare

Alicia Vollberg

073-021 37 76

alicia.vollberg@gotech.se