2019-09-23

Spaljisten AB investerar för framtidens kompetens

Spaljisten AB väljer från september 2019 att gå med i föreningen GoTech. GoTech arbetar för att öka intresset för en yrkeskarriär inom industrin och drivs av 15 teknikföretag. Föreningens medlemmar har tidigare funnits i Växjö och Alvesta, men sprider nu sin verksamhet till fler delar av Kronoberg i samband med att Spaljisten, baserat i Åseda, går med.

”GoTech har tidigare främst arbetat utifrån ett lokalt fokus. I takt med att vår verksamhet förändras – delvis genom att vi driver Epic – Innovation & Technology Center – så ser vi även att arbetsmarknaden blir allt mer regional. Därför känns det som ett naturligt steg att nu växa utanför Växjö och Alvesta kommuns gränser”, säger Maja Karlberg Verksamhetsansvarig GoTech.

Teknisk kompetens är avgörande för industrins fortsatta utveckling

”För att på bästa möjliga sätt aktivt utveckla vår verksamhet och kunna möta våra kunders behov i framtiden så måste vi ha tillgång till rätt kompetens vid rätt tidpunkt. Samarbetet med GoTech gör det möjligt att investera i framtida medarbetare redan på ett tidigt stadium och därmed säkra vårt framtida kompetensbehov inom regionen. Samarbetet ger oss också möjlighet att väcka intresset och uppmärksamma barn och ungdomar på alla de möjligheter och variationer det finns på arbeten inom tillverkningsindustrin”, Florim Mustafa, VD Spaljisten AB.

Större matchning mellan utbildningsutbud och näringslivets behov
”Vi har hittat ett koncept där vi samarbetar mellan näringsliv och utbildningsanordnare som fungerar både i hänseende till att utveckla teknikutbildningarna så att de bättre matchar de behov som finns i näringslivet samtidigt som vi kan locka fler till teknikområdet. I år hade vi exempelvis 19 förstahandssökande till 16 platser på Industritekniska programmet vid Kungsmadskolan vilket är ett positivt trendbrott, Maja Karlberg verksamhetsansvarig GoTech & Epic – Innovation & Technology Center.

För mer information kontakta:

Maja Karlberg, GoTech 0737-28 2323 maja.karlberg@gotech.se

Florim Mustafa, 070-534 92 73, florim.mustafa@spaljisten.se

 

 

Om Spaljisten AB
Spaljisten bemästrar konsten att foliera. Vi har kapaciteten och förmågan att tillverka allt från enklare småskaliga produktioner till komplexa möbelkonstruktioner i mycket stora volymer. Spaljisten grundades 1975 i Åseda, i hjärtat av Småland, med en produktionsyta på ca 35 000 m2 och ingår i Surewood Industries AB. Våra cirka 150 medarbetare gav företaget 2018 en omsättning på 540 miljoner SEK.