Teknikjobb

En yrkesframtid inom ett teknikföretag

Sverige har idag en stark industri som står för nästan 80 procent av landets export, därför är företagen starkt beroende av att det finns nya medarbetare att tillgå med rätt teknisk kompetens för att kunna fortsätta driva, utveckla samt expandera sina verksamheter.

Fram till 2025 kommer cirka en tredjedel av Sveriges industriarbetare ha gått i pension vilket innebär att behovet av att anställa kommer vara extra stort framöver, särskilt i Kronoberg där ungefär 25 procent av jobben finns inom tillverkningsindustrin.

Det finns en mängd olika yrkesmöjligheter inom teknik- och industribranschen, du kan till exempel arbeta som konstruktör, programmerare, svetsare, CNC-operatör, montör, ingenjör, produktionstekniker, elektriker, produktutvecklare mm. Det finns olika val när det kommer till utbildning beroende på vilket yrke du är intresserad av, vissa yrkesroller kräver en yrkesförberedande utbildning och andra en högskoleförberedande utbildning. Läs mer om de utbildningar som finns på denna sida.

Vill du veta mer

Verksamhetsansvarig

Maja Karlberg

073-728 23 23

maja.karlberg@gotech.se

Projektledare

Alicia Vollberg

073-021 37 76

alicia.vollberg@gotech.se